Τα προπονητικά προγράμματα Dimopoulos Coaching για τα 5K χωρίζονται σε προγράμματα για αρχάριους και προχωρημένους. Αν  δεν έχετε τρέξει ή απουσιάζετε μεγάλο χρονικό διάστημα από το τρέξιμο ή και γενικότερα από την φυσική δραστηριότητα  και είσαστε έτοιμοι θα σας βοηθήσουμε να είστε συνεπείς  (consistency). Το μυαλό και το σώμα χρειάζεται να εγκλιματιστούν στη νέα τους δραστηριότητα, το τρέξιμο, καθώς  οι  μύες και οι συνδετικοί ιστοί (τένοντες, σύνδεσμοι) πρέπει να προσαρμοστούν  ομαλά στην νέα αυτή επιβάρυνση και να χτιστεί μια γερή αερόβια βάση αφού και το 5αρι στηρίζεται κατά 84% στην αερόβιο ικανότητα. Με τρεις φορές την εβδομάδα σε 10 εβδομάδες ο εντελώς αρχάριος θα μπορεί να τρέχει 5K με ασφάλεια.

Αν ήδη μπορείτε και τρέχετε και έχετε αποκτήσει μια ήπια αερόβια βάση και ο νέος σας στόχος είναι να βελτιώσετε την ταχύτητα σας τα προγράμματα της Dimopoulos Coaching θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό μέσα από καλά σχεδιασμένα προπονητικά προγράμματα που ακολουθούν όλες τις προπονητικές αρχές και τις νέες μελέτες του χώρου αλλά και τις δικές σας ανάγκες της καθημερινότητας .

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

-Καθημερινή αναλυτική προπόνηση με εντάσεις και ρυθμούς που βασίζονται στους δικούς σας προσωπικούς χρόνους, την αντιληπτή ικανότητα, τον παλμογράφο ή έναν συνδυασμό αυτών.

-Ποικιλία προπονητικών ερεθισμάτων που να βασίζονται στις δυνατότητες σας.

-Προπόνηση ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος σας αλλά και με  μπάλες γυμναστικής, λάστιχα και μικρά βαράκια.

-Βίντεο που σας δείχνουν πώς να εκτελέσετε μια σωστή προθέρμανση, αποθεραπεία και ασκήσεις δρομικές και ενδυνάμωσης.

-Σχεδιασμός αγωνιστικής τακτικής.

-Συμβουλές ενυδάτωσης και διατροφής  τις ημέρες πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά από τον αγώνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο