Δρ. μπασουρακος παναγιωτης

Ο Δρ. Μπασουράκος Ι. Παναγιώτης PhD, MSc, BSc, BSc Διαιτολόγος–Διατροφολόγος είναι Αριστούχος Διδάκτορας στην Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με πολλές δημόσιες παρουσιάσεις στο ενεργητικό του. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα “Διατροφή & Ποιότητα Ζωής των κατοίκων της Λακωνίας μέσης ηλικίας (35-65 ετών)” . Η τεράστια σε μέγεθος και σημαντικότητα για την υγεία των κατοίκων της Λακωνίας έλαβε Άριστα με βαθμό 10/10 από την Επταμελή Εξεταστική Επιτροπή του Πανεπιστημίου. Είναι παρακαταθήκη για τους Λάκωνες και τις επερχόμενες γενιές Λακώνων να γνωρίζουν τα Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Ενότητάς τους. Η μοναδικότητα της Έρευνας για τη Διατροφή των Λακώνων συμπατριωτών του έγκειται στο ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει εφαρμοστεί συνδυαστικά συλλογή, αποτύπωση και εκτενέστατη στατιστική ανάλυση στοιχείων που αφορούν στη Διατροφή, Φυσική Δραστηριότητα, Τρόπο Ζωής.

 Η Λακωνία κατοχύρωσε Τεράστια Επιδημιολογική Μελέτη το 2017 λοιπόν. Η Διδακτορική Διατριβή του Δρ. Μπασουράκου έχει συνολικά 5 ερωτηματολόγια. Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μπασουράκος, έχει σταθμίσει 2 ερωτηματολόγια, το ένα το δημιούργησε και το στάθμισε εξ ολοκλήρου ο ίδιος, το δεύτερο το στάθμισε αφότου πρώτα μεταφράστηκε από την αγγλική γλώσσα στην ελληνική. Όσοι γνωρίζουν από Ακαδημαϊκή Έρευνα, Στατιστικές Μεθόδους και Επιδημιολογικές Μελέτες αντιλαμβάνονται τη παρακαταθήκη για τους επερχόμενους Ερευνητές Πανελλαδικά και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. 

Ο Δρ. Μπασουράκος Ι. Παναγιώτης, έχει Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στο London South Bank University πάνω στη Διατροφή, την Υγεία & τον Τρόπο Ζωής. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα από Δημόσιες παρουσιάσεις. Έχει σταθεί δίπλα ως συγραφέας Επιστημονικών Συγγραμάτων Διατροφής-Διατολογίας/συνομιλητής σε Εγχώρια και Διεθνή Συνέδρια στη Διατροφή και τη Διαιτολογία/συνεργάτης επιστημονικών έργων-άρθρων-διατριβών στον Δρ. Στεργιούλα Απόστολο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Δρ. Μενενάκο Βαγγέλη Ιατρό-Χειρουργό Βαριατρικής (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών) Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Δρ. Κωστή Ι. Ρένα Καθηγήτρια Διατολογίας -Διατροφής (από την ομάδα εργασίας των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών και), τον Κο Μωραϊτη Σωτήρη, Ιατρό Θωρακοχειρουργό-Διευθυντή της Διακλαδικής Κλινικής όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δρ. Μπαρμπάκα Διονύση-Επιστημονικό Συνεργάτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνάδελφό του Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ.ά. εξίσου διακεκριμένους Επιστήμονες.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ï  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής 

ï  Μεταπτυχιακό με τίτλο: Διατροφή, Υγεία και Τρόπος Ζωής 

ï  Διδακτορικό δίπλωμα με βαθμό Άριστα 10/10, με Τίτλο:Διατροφή & Ποιότητα Ζωής Κατοίκων της Λακωνίας Μέσης Ηλικίας (35-65) 

ï  Μέλος των  Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλαδος,Royal Society of Medicine, British Nutrition Society, Association for Nutrition 

ï  Δεκάδες Προφορικές Ανακοινώσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια και Δημοσιεύσεις σε Έγκριτα Επιστημονικά Περιοδικά στον Τομέα της Διατροφής-Διαιτολογίας. ï  Επιμόρφωση: Δεξιότητες για διατροφικές διαταραχές, διατροφικές επεμβάσεις για διατροφικές διαταραχές, βασική παχυσαρκία, διατροφικές διαταραχές στην παιδική ηλικία και την εφηβεία, Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών,Αθήνα, Ελλάδα.

Ακαδημαϊκή έρευνα και ακαδημαϊκές παρουσιάσεις του Δρ. Παναγιώτη Μπασουράκου σε Εγχώρια & Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.

Η τεράστια σε μέγεθος και σημαντικότητα για την υγεία των κατοίκων της Λακωνίας είναι παρακαταθήκη για τους Λάκωνες και τις επερχόμενες γενιές Λακώνων να γνωρίζουν τα Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Ενότητάς τους.

Η μοναδικότητα της Έρευνας για τη Διατροφή των Λακώνων συμπατριωτών του έγκειται στο ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει εφαρμοστεί συνδυαστικά συλλογή, αποτύπωση και εκτενέστατη στατιστική ανάλυση στοιχείων που αφορούν στη Διατροφή, Φυσική Δραστηριότητα, Τρόπο Ζωής.

Η Λακωνία κατοχύρωσε Τεράστια Επιδημιολογική Μελέτη το 2017 λοιπόν. -έχει σταθμίσει 2 ερωτηματολόγια, το ένα το δημιούργησε και το στάθμισε εξ ολοκλήρου ο ίδιος, το δεύτερο το στάθμισε αφότου πρώτα μεταφράστηκε από την αγγλική γλώσσα στην ελληνική. Όσοι γνωρίζουν από Ακαδημαϊκή Έρευνα, Στατιστικές Μεθόδους και Επιδημιολογικές Μελέτες αντιλαμβάνονται τη παρακαταθήκη για τους επερχόμενους Ερευνητές Πανελλαδικά και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

  • Μεταπτυχιακή διατριβή Δρ. Παναγιώτη Μπασουράκου με θέμα: «Κριτική αξιολόγηση των συμπληρωμάτων διατροφής που βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών».

 

Περεταίρω Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Μετάβαση στο περιεχόμενο