Ο μαραθώνιος δεν είναι μια απλή υπόθεση και μπορεί να μας διδάξει πολλά για την ίδια μας την ζωή, για να τρέξεις μαραθώνιο πρέπει να έχεις την θέληση να αλλάξεις τον εαυτό σου, καινούργιο πρόγραμμα νέας προτεραιότητες νέα διατροφή και ένας καινούργιος τρόπος ζωής.

Οι αλλαγές γίνονται βήμα βήμα κανείς δεν μπορεί να γίνει μαραθωνοδρόμος σε μια νύχτα θέλει υπομονή ,χρόνο και προσεκτικά βήματα να μπορέσεις να ετοιμάσεις το σώμα σου για αυτήν την δοκιμασία.

Η  προετοιμασία  για έναν μαραθώνιο δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα τερματίσει ένας αθλητής ούτε καν ότι θα φτάσει στην εκκίνηση. Αλλά η πιθανότητα της αποτυχίας δεν αποτελεί αποτρεπτικός παράγοντας  για την προετοιμασία , ένας μαραθωνοδρόμος μένει πιστός στο στόχο ακόμα και όταν δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Πολλοί μαραθωνοδρόμοι πρέπει να ξεπεράσουν τραυματισμούς ,ασθένειες και αποτυχίες στην πορεία προς την επιτυχημένη ολοκλήρωση του στόχου, ακόμα και στις καλύτερες  προπονητικές μέρες μας απαιτείται πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση. Πολλές πτυχές της κοινωνίας μας προάγουν την άνεση ως επίτευγμα χωρίς να εκτιμάται η προσπάθεια και η αποφασιστικότητα.

Η προετοιμασία για τον μαραθώνιο έχει να κάνει με το να μάθει κανείς να διαχειριστή τον πόνο για να βελτίωση την δύναμη και την αντοχή του. Οι καλύτερη αθλητές γνωρίζουν που βρίσκεται η ισορροπία  μεταξύ της δυσφορίας και της εξάντλησης και το οποίο είναι το σημείο της μέγιστης προσαρμογής. Η πάσης θυσίας προσπάθεια της κοινωνίας μας να αποφύγει οποιαδήποτε δυσκολία είναι άλλο ένα  χαρακτηριστικό της εποχής μας.

Για αυτό ξεχωρίζεται είσαστε μαραθωνοδρόμοι!                                             

Μετάβαση στο περιεχόμενο